Werkwijze

 

 

Wij bieden ouderen een zinvolle, aangename dagbesteding met zorg op maat. Er worden diverse activiteiten aangeboden en deelname hieraan is geheel vrijblijvend, afhankelijk van de eigen voorkeur. Sommige deelnemers vinden voldoening in het aanwezig zijn op onze boerderij, anderen zullen graag bezig zijn met het bereiden van de warme maaltijd of het verzorgen van onze dieren. Het lezen van de krant of de dagelijkse puzzel oplossen kan ook al voldoende zijn. Hierdoor voelen cliënten zich bij ons prettig en op hun gemak, tevens voelen ze zich nuttig en zinvol voor de maatschappij. Dat geeft weer extra stimulans en kwaliteit van leven.

Een greep uit de aangeboden activiteiten:

  • Bereiden van de warme maaltijd
  • Voeren en verzorgen van kleinvee
  • Actief zijn in de kweekkas, moestuin of bloementuin
  • Creatief knutselen en handwerken
  • Bewegen en wandelen

Op Zorgboerderij de Heesdonck staat het verzorgen van planten en dieren centraal. Op de boerderij zijn naast de pony en geitjes ook diverse andere soorten kleinvee (o.a. kippen, konijnen en vogels) aanwezig. Er is veel ruimte voor het omgaan met de dieren en het voederen en verzorgen ervan. 

Naast onze dieren is bij ons het kweken van bloemen en planten een geliefd onderdeel van onze boerderij. Een ruime kweekkas bied hiervoor uitgebreide mogelijkheden. Zoals overal is de maaltijd bij ons een sociale aangelegenheid. We bereiden samen de warme maaltijd met verse producten uit onze eigen groentetuin en kas.

Niet alleen binnen maar natuurlijk ook buiten kunnen onze deelnemers met groene vingers hun hartje ophalen. Zo hebben wij op ons erf een eigen groentetuin en is er genoeg ruimte voor een heerlijke wandeling door onze bloementuin. Door de aangelegde paden en zitbanken is er voldoende mogelijkheid om ook eens lekker uit te kunnen rusten.
De Heesdonck heeft op het eigen terrein een goed omheinde visvijver en een jeu de boules baan waardoor lichaam en geest gestimuleerd worden en men optimaal kan ontspannen. Voor de creatieve deelnemers biedt onze werkplaats de mogelijkheid voor lichte houtbewerking. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan het maken van vogelhuisjes.